Vova написал(а):В противоположность позвольте привести примеры мастурбирующих. Отличия в композиции найдёте сами. Они настолько очевидны!
Ух, як тэма развілася! Гэтак мы ў хуткім часе дойдзем да чагосьці яшчэ больш інтымнака.
Але будзем працягваць гутарку. Тут ты паказаў прымер малюнка, але, пазгадзіся, намаляваць прасцей мым вырубіць з камення статую, ці зрабіць злепак цэглы. Паўтарусь: прыведзены табой пруклад (фото барэльефа, які адносіцца да 12 стагоддзя (знаходзіцца ў замку Сфорца - Кастелла Сфарчэска, рэзідэнцыі міланскіх герцагаў) мае настолькі грубы і неумела выкананы від, што дадае сумненняў ва ўтым што гэта на 100 адсоткаў менавіта галенне. Але я, здаецца, прімаю часткова твой погляд на гэтае пытанне але з асабістасцямі.
Vova написал(а):Те художественные приёмы, которые я описал, настолько просты и незатейливы, что даже европейским мастерам доступны.
Не згодны! Першы "статуй" - вельмі грубы, апрацоўка яго (калі параўнаць з іншымі прыкладамі) навад няумелая. Вось гэта і імеў на ўвазе, калі пісаў пра тое, што магчыма мастак Сярэднявечча, калі рабіў скульптуру, меў на увазе што-небудзь іншае, але не змог гэтага выказаць. Але магчыма - ты маешь рацыю ў сваіх разважаннях. Магчыма - гэта сапраўы жанчына, якая галіцца.
Я маю думку (як казаў раней) што ў Сярэневечча еўрапейскія жанчыны наўрацці мелі моду займацца галеннем інымных месцаў, але гэта маглі рабіць жанчыны с Усхода. Гэта, магчыма, як і абразанне - неабходначць жыця ў тым клімаце. І тады ёсць верагоднасць што гэта убачылі крыжаносцы ў Палесціне ці памежных землях і прінеслі гэту звычку у Еўропу (як, напрыклад, мыцце рук перад ежай, і інш.). Але, як мне здаецца, гэта не было распаўсюджана: трэба памятать аб тым якая была Еўропа ў тыя часіны: людзі, асабіста "блакінтай крыві" не мыліся месяцамі (пра аклічнасці гэтага таксама можам паразважаць.... прыклад Ізабелы Кастыльской, якая паводле абяцання ня мылася 25 гадоў, кажа пра многае.), сродак да галення - толькі востры спецыяльно нож-брытва. Таму (я развіваю сваю думку) гэта маглі рабіць толькі некаторыя жанчыны, напрыклад - прывезенныя з тых усходніх зямель (жонкі рыцараў, палонныя) ці якія - небудзь мясцовыя, якім спадабалася гэта звыкласць. Я не кажу НЕ таму што ў Сярэднявеччы жанчыны не рабілі галенне лабка, я маю думку што, магчыма, былі такія прымеры, але больш як выключэнне чым правіла. А адкуль яно трапіла - я ўжо выказаўся.
Vova написал(а):Будем считать, что на барельефе женщина стоя натирает себе лобок. У неё там эрогенная зона. На этом я сдаюсь
А ні ў якім разе!!! Мне вельмі падабаецца весці размову з цікавымі людзьмі. Працягвай калі ласка!
311 написал(а):Какой только ерунды не придумает общество...
Чаму ж гэта глупства? У розных народаў - розныя меркаванні і погляды. "Вельмі часта мы лічым дзікімі тых людзей, думкі і погляды якіх мы не разумеем" (Б.Франклін) Мы лічым, напрыклад, мужчынскае абразанне - глупствам, а ле там, адкуль яно прыйшло, гэта - жыццевая неабходнасть (спякотны клімат, адсутнасць вады). Так што, магчыма, і ў прыкладзе з таджыкам ёсць рацыянальнае зерне.
Утёс, ты вельмі цудоўны выказазаў сваю (і маю таксама) думку!
sokrates8, дзякуй за вельмі цудоўны верш! Смешна і па тэме!
И яшчэ - твой прыклад трохі з іншага пытання ,але і ен таксама добра паказвае распаўсюджаныя ў іншых краінах традыцыі і адносіны на іх.
ПС Нікога не раздражняе тая акалічнасць, што я пішу не па-русску (ды яшчэ і з разнастайнымі памылкамі)?
Отредактировано ARCHEOPTERIX (2013-02-15 13:15:50)